Orizont 2020 finanțează UrbanWINS

Agorele online reprezintă un spațiu virtual dedicat dezbaterilor tematice legate de managmentul deșeurilor,  la care pot participa cetățeni, autorități publice, actori implicați în gestiunea deșeurilor și  reprezentanți ai mediului academic pentru a găsi împreună soluții optime comune în orașele pe care le reprezintă. GIS este partener, alături de alți 26 de membri din 7 țări europene, în proiectul Horizon 2020 numit „Urban Metabolism Accounts for Building Waste Management Innovative Networks and Strategies – Urban Wins “

UrbanWINS este un proiect finanțat prin Programul de Cercetare și Inovare Orizont 2020, pe o perioadă de trei ani și a fost lansat în luna Iunie 2016. Proiectul își propune să analizeze modul în care orașele consumă resurse, produse și elimină deșeurile rezultate, pentru a dezvolta și testa soluții și planuri eco-inovatoare care să îmbunătățească gestionarea și prevenirea deșeurilor.

Click aici pentru a urmări prezentarea video a proiectului.

Agorele UrbanWINS reprezintă o comunitate virtuală care facilitează schimbul de cunoștințe si discuții pe tema deșeurilor, a resurselor și a inovației. Agorele UrbanWINS sprijină implicarea în proiect a cetațenilor și a altor părți interesate, încurajând în același timp generarea de idei de către participanți, crearea de soluții și tranziția către modele de consum și producție mai sustenabile. Agorele Urban Wins se pot accesa pe site-ul proiectului: https://www.urbanwins.eu/online-agora/

Platforma online va facilita schimbul de idei la nivel internațional și va fi conectată la workshop-urile cu participare fizică din proiect, precum și cu acțiunile locale din cele opt orașe-pilot din Europa – Cremona, Torino, Albano Laziale și Pomezia – orașe din Zona Metropolitană a Romei (Italia), București (România), Leiria (Portugalia), Manresa și Sabadell (Spania).

EXPOAPA 2016

Stimați parteneri,

Global Innovation Solution participă ca și expozant la EXPOAPA 2016, manifestare care are loc la Palatul Parlamentului în perioada 16-18 mai 2016. Ne găsiți în sala I.C. Brătianu, standul A1, unde vă vom prezenta cele mai performante tehnologii în materie de rezervoare din oțel cu înveliș epoxidic.

Global Innovation Solution a devenit unic reprezentant al BalmoralTanks în România pentru comercializarea rezervoarelor Efusion TM

Cu peste 35 de ani de experiență în domeniul rezervoarelor asamblate cu bolțuri, Balmoral Ltd. UK este o companie privată specializată în produse de rezistență submarină, de flotație, de izolare, elastomeri și energie regenerabilă, soluții de depozitare și tratare a lichidelor pentru ingineria civilă și de mediu. Global Innovation Solution este o companie cu capital integral românesc, constituită de experți în furnizarea soluțiilor tehnice integrate pentru o gamă largă de servicii asociate protecției mediului și energeticii.

Avem o echipă multidisciplinară de specialiști cu înaltă calificare și o vastă experiență în ingineria mediului, energetică industrială, eficienţă energetică, surse alternative de energie, protecţia mediului, inginerie chimică și politici energetice, ceea ce ne permite să oferim servicii variate, cum ar fi asistenţă tehnică în proiecte de cercetare, dezvoltare, inovare și consultanță pe diverse domenii.

Auditul de deșeuri

Auditul de deșeuri este o activitate obligatorie pentru orice societate, prin care se pot îmbunătăți o serie de parametri de mediu, aducând avantaje precum:

  • Diminuarea cheltuielilor
  • Asigurarea respectării obligațiilor impuse prin autorizațiile de mediu
  • Asigurarea respectării obligațiilor impuse prin alte acte normative aplicabile deșeurilor

(mai mult…)

Analiza conformării la BAT (Best Available Techniques)

Ca şi parte integrantă a elaborării documentaţiei pentru solicitarea Aautorizaţiei integrate de mediu, specialiştii noştri realizează analiza conformării la BAT, în funcţie de specificul activităţii pentru care se solicită autorizarea şi de documentele de referinţă disponibile în cadrul Biroului European IPPC. În urma derulării acestei analize, sunt identificate eventualele neconformităţi şi recomandate o serie de măsuri în vederea remedierii acestora. (mai mult…)

Studiu de evaluare a dispersiei emisiilor de poluanţi în aer

GIS deţine programele de modelare matematică necesare întocmirii studiilor de evaluare a dispersiei emisiilor de poluanţi în atmosferă, programe ce sunt recunoscute pe plan naţional şi internaţional de către instituţiile de specialitate.

Echipa noastră a acumulat o bogată experienţă în utilizarea acestora, obţinută în urma derulării unor contracte cu clienţi publici şi privaţi. (mai mult…)

OMV Petrom S.A

Servicii de investigare pe teren, elaborare a documentaţiilor aferente acestora si a documenţiilor pentru obținerea avizelor/acordurilor, autorizațiilor pentru activitatea de curățare, remediere sol și/sau apă subterană și reconstrucție ecologică, atât a amplasamentelor contaminate aparținând OMV Petrom, cât și a terenurilor pe care prezența contaminării este rezultatul migrației acesteia de pe amplasamentele aparținând OMV Petrom.

(mai mult…)