Cercetare și inovare

 

Compania noastră dezvoltă și implementează proiecte finanțate prin programe de cercetare, dezvoltare şi inovare naționale și internaționale ( POC si Horizon 2020).

Proiectele GIS au domenii variate, în funcție de cerințele liniei de finanțare, însă sunt orientate către 3 axe principale: protecţia mediului, sursele regenerabile de energie şi eficientizare economică. Echipa noastră experimentată, împreună cu partenerii noștri, este implicată în activităţi de concepere, realizare şi manageriere a proiectelor.

Echipa GIS colaborează cu experţi din universităţi și institute de cercetare cu renume: Universitatea Politehnica din Bucureşti, Institutul de Cercetări pentru Pedologie şi Agrochimie, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, Tecnalia Fundacion Research and Innovation, RIVM (Olanda), Centrul de cercetare BIOTEHGEN.

Expertiza multidisciplinară pe care o avem ne permite să desfăşurăm activități diverse, începând cu participarea la licitații publice pentru achiziţia de servicii, asistenţă tehnică în proiecte de cercetare, dezvoltare, inovare și consultanță pe o varietate de domenii.

GIS este partener, alături de alți 26 de membri din 7 țări europene, într-un proiect Horizon 2020 numit „Urban Metabolism Accounts for Building Waste Management Innovative Networks and Strategies – Urban Wins “.

Propunerea a fost depusă în septembrie 2015 în cadrul apelului “Waste: A resource to recycle, reuse and recover raw materials” și câștigată în decembrie 2015.

Proiectul își propune să dezvolte și să testeze metodele destinate creării și implementării unor Planuri Strategice inovative și durabile de prevenire a deșeurilor și de management în diferite contexte urbane. Aceste planuri sunt menite să sporească rezistența mediului și să garanteze progresul în ceea ce privește anumite modele mai sustenabile privind producerea și consumul, și să aducă îmbunătățiri în ceea ce privește reciclarea deșeurilor și folosirea materialelor reciclate.